martes, 21 de enero de 2014

Debat a Twitter

 En aquesta nova entrada al bloc faré una valoració personal de l’activitat de debat via Twitter que hem realitzat les darrers setmanes i també faré una breu reflexió de l'ús educatiu que aquesta i altres xarxes socials poden tenir.
L'activitat proposada per la mestra va ser la de realitzar, durant una setmana, un debat  via Twitter. El tema de debat era l’escola tradicional vs. l’escola constructivista i durant uns dies haviem de debatir a favor o en contra i després canviar els rols. Al llarg de la setmana vàrem estar debatint el tema via Twitter, i la setmana següent, vàrem fer el debat de manera presencial a classe.
 
                                                                        Autor: Gemma Tur

Tot i que ja tenia un compte a Twitter, vaig decidir obrir-me´n un nou per no barrejar temes d’oci i temps lliure amb els estudis. Encara que, he de dir, l’ús que en feia era bàsicament i exclusivament, per llegir titulars de notícies dels periòdics i/o periodistes que segueixo, i per tant, mai no havia escrit un tuit. Es podria dir, que el meu ús de la xarxa social fins el moment del debat havia estat passiu.
Valoro molt positivament aquesta activitat perquè, ademés de repasar temari per trobar arguments per al debat, m’ha servit per aprendre a utilitzar Twitter i perdre-li una mica “la por” a aquesta xarxa.
Potser no és una eina adecuada per a utilitzar amb nens de primària , però sens dubte ho és per alumnes més grans com, per exemple, alumnes de batxillerat. És una bona manera de realitzar un debat a classe, de que els més tímids hi participin i d’aprendre tots junts diferents perspectivas d’un mateix tema, per tant, també afavoreix el pensament crític.
L’ús de Twitter a l’escola també és una bona manera de comunicar l’escola, i tots els actes culturals que es realitzan al voltant d’ella, amb els pares i familiars en general que hi pugan estar interessats. En aquest sentit, Twitter també resulta útil perque permet fer grups privats, de manera que els missatges només els poden vora uns determinats seguidors.
 
Avui en dia, tothom o gairebé tothom és membre i participa en alguna xarxa social, s’ha convertit en un recurs molt poderòs,  per tant, nosaltres com a futurs mestres hem d’estudiar i conèixer en profunditat aquestes xarxes socials per treure-lis el màxim profit i benefici per als nostres alumnes, per als pares i per l’escola en general. Es tracte d’una molt bona eina  per aconseguir una escola més oberta ja que, amb aquesta i altres xarxes socials, podem construir ponts de diàleg entre l’escola i el món exterior, i d’aquesta manera fomentem també, una ensenyança més completa i útil. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario